SNEERS (IT)
# noise, psychedellic, post-punk, exmperimental

Dvojčlenná kapela vznikla v Berlíne, v súčasnosti pôsobiaca v Ríme. Hudba Sneers je založená na snahe vyjadrenia “noisu” pomocou primitívnych zvukov (zvončekov, bicích nástrojov), neharmonických melódií (pomocou gitár a loopovaných zvukov) a experimentov (transformácia zvukov rytmičáku pomocou drum machine, atď).

Debutové LP “For Our Soul-Uplifting Lights To Shine As Fires” vyšlo v januári 2014 na talianskom undergroundovom vydavateľstve Brigadisco Records, a bolo mimo iné vysielané aj na kultovom americkom rádiu WFMU.

https://brigadiscorecords.bandcamp.com/album/sneers-for-our-soul-uplifting-lights-to-shine-as-fires-vinyl-12
https://www.youtube.com/watch?v=_BuwohPSFNE

MARGARET UNKNOWN (AT)
# undesirable, non-music, free-impro, noise

Max Bogner je hudobník, tanečník a performer, pochádza z Viedne, v súčasnosti žije a pracuje v Berlíne. Vystupuje pod rôznymi pseudonymami (MargaretX, MARARA, Peggy Famous) no najviac známy je práve ako Margaret Unknown.

Za poslednú dekádu založil niekoľko hudobných skupín, mimo iné súbor s neustále sa meniacim medzinárodným obsadením (In) The Abyssity Of The Grounds spoločne s Mariom Rechternom (DE/AT), Lindou Sharrock (US) a Didi Kernom (AT), či dvojčlennú kapelu Guele Populaire, spoločne s dlhoročným spolupracovníkom Rosi Themsen Rehaugom (H/AT). Tento projekt ovplyvnený viedenskou impro scénou sa sústredí na vzťah zvuku s pohybom.

https://margaretunknown.bandcamp.com/
http://www.margaretunknown.com/

 

Comments are closed.